There was an error in this gadget

Thursday, January 12, 2012

Pekan-KL-Pekan journey on 12/1/2012.....

Lama tak hapdet so ari nih hapdet ler sikit.Siang tadi ada kerja kat MITI KL so pegilah ke KL walaupun hujan mencurah2 turun di bumi Pekan yang indah permai ini.Bertolak dari kilang Isuzu-Hicom Pekan pada pukul 9.45am dan berhenti breakfast nasi lemak di Restoran Zaman Jalan Gambang,Kuantan.Hujan memang turun mencurah2 tapi sebab perut dah terlalu lapar so redah jugak hujan untuk mengisi perut yang dah start berbunyi.Dipendekkan cerita yang agak panjang akhirnya selamat tiba di KL pada pukul 1 tengahari so lunch dulu di Taman Melati makan ayam kampung goreng.Pegi MITI Jalan Duta pukul 2.20pm dan bertolak balik ke Pekan selepas dah setel kerja.Sempat singgah di pejabat Edymart di Batu Caves beli barang keperluan sikit.
Coklat Coral Delight

Mee Sanggul Mutiara

Tepung Goreng Cendawan

Dalam pukul 3.30pm bertolak balik ke Pekan,berhenti rehat di R&R Temerloh dan alhamdulillah selamat sampai di Pekan pukul 7.15pm.Biasanya kalau drive jauh2 mulalah my lutut buat hal tapi alhamdulillah kali ini tak rasa sengal2 pulak.Maybe sebab mengamalkan pengambilan Ariffbillah Habbatus Sauda.Walaupun masih baru lagi pengambilannya tapi terasa kesannya.Banyak manafaat pengambilan AHS nih antaranya pemulihan tenaga. badan menjadi sihat, akal semakin kuat dan banyak lagi.Kalau nak tahu lebih lanjut bolelah klik di sini Ariffbillah Habbatus Sauda.


Sunday, January 1, 2012

Cuti-Cuti Malaysia 2011



Setelah sekian lama tak ada entry untuk blog akhirnya hari ini berjaya juga aku update blog yang dah makin berhabuk ini.Kali ini nak bercerita tentang Cuti2 Malaysia keluarga Encik Ahmad Zamani bermula dari 22hb Disember 2011 hingga ke 25hb Disember 2011.


Dimulakan dengan percutian ke Cameron Highlands pada 22hb Disember 2011.Ini adalah 1st experience buat my princess Hasya Zuyyin ke Tanah Tinggi Cameron ni.Alhamdulillah dia tak meragam sangat masa di sana.Yang lain dah 3 kali pegi Cameron Highlands ni sebab my big brother ada mengusahakan ladang strawberi dan homestay di sana.Kalau ada yang berminat untuk ke sana dan memerlukan homestay bolehlah contact my big brother di sana atau memberitahu saya.....:)

Nantikan entri seterusnya untuk Putrajaya & Genting Highlands trip pulak yek.....:)

Di rumah my big brother di Tanah Rata

Berlatarbelakangkan kebun strawberi YZ Strawberry Farm & Cafe

Hasya Zuyyin dengan baju sejuk barunya

Menikmati sarapan pagi di YZ Strawberry Farm & Cafe

Entrance YZ Strawberry Farm & Cafe
Nasi lemak & kopi strawberi
Homestay with 3 large bedroom,2 bathroom & very big living hall